Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 55/23, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./24.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku. 

Od 29. svibnja do 9. lipnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 12. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 12. do 16. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 19. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza, kako bi kandidati mogli upozoriti na moguće pogreške prije objavljivanja konačne rang-liste.

Od 19. do 23. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore te nacionalni sportski savezi ispravljaju rang-liste, a 26. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, 27. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma. 

Svi zainteresirani ovdje mogu pronaći upute i Obrazac kriterija sportske uspješnosti, a za sva moguća pojašnjenja slobodni su obratiti se na skolski-sport@mints.hr, odnosno putem tel. broj: 01/604 2959 ili 01/ 604 2981.

IZVOR: https://hns-cff.hr/news/25547/odluka-o-upisu-ucenika-u-1-razred-srednje-skole/

Prijavi se i postani nogometni sudac

Prijavi se i postani nogometni sudac

Pozivamo sve zainteresirane kandidatkinje i kandidate iz redova aktivnih i bivših igrača, školske i studentske mladeži te ostalih građanki i…

Poziv za seminar trenera na Opus Areni

Poziv za seminar trenera na Opus Areni

Ovim putem Vas obavještavamo da će se seminar trenera NS Osijek održati na stadionu NK „Osijek“ – Opus Arena 13.09.…