Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 55/23, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./24.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku. 

Od 29. svibnja do 9. lipnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 12. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 12. do 16. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 19. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza, kako bi kandidati mogli upozoriti na moguće pogreške prije objavljivanja konačne rang-liste.

Od 19. do 23. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore te nacionalni sportski savezi ispravljaju rang-liste, a 26. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, 27. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma. 

Svi zainteresirani ovdje mogu pronaći upute i Obrazac kriterija sportske uspješnosti, a za sva moguća pojašnjenja slobodni su obratiti se na skolski-sport@mints.hr, odnosno putem tel. broj: 01/604 2959 ili 01/ 604 2981.

IZVOR: https://hns-cff.hr/news/25547/odluka-o-upisu-ucenika-u-1-razred-srednje-skole/

Tri natječaja po modelu i programu Nogometne akademije HNS-a i Uefe

Tri natječaja po modelu i programu Nogometne akademije HNS-a i Uefe

Nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza raspisuje tri natječaja po modelu i programu Nogometne akademije HNS-a i Uefe. Riječ je o…

NOVI TERMIN – seminar trenera Osječko – baranjske županije

NOVI TERMIN – seminar trenera Osječko – baranjske županije

Poštovani,  Slijedom programskih aktivnosti trenerske komisije ŽNS Osječko-baranjske županije obavještavamo Vas da će se seminar trenera ŽNS Osječko – baranjski…

POZIV ZA SEMINAR TRENERA

POZIV ZA SEMINAR TRENERA

POZIV                                                                                                                                                                                                  za obavezno prisustvovanje Seminaru za licenciranje trenera ŽNS- Brodsko-posavske županije za natjecateljsku godinu 2024. koji će se održati…